Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

Ο πρέσβης είναι «Βόρειος»

Ο πρέσβης είναι «Βόρειος»
Σοβαρός, μετρημένος, συγκεντρωμένος και λίγο τυχερός -όπως όλοι οι δυνατοί!

Αυτός είναι ο… Ευρωπαίος ΠΑΟΚ, που δεν υποτίμησε την Καρπάτι Λβιβ και χωρίς να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης την υποχρέωσε σε ήττα 2-0 στην φλεγόμενη Τούμπα.

Αθανασιάδης στο 15’ και Λίνο στο 56’ οι σκόρερ για την ομάδα του Λάζλο Μπόλονι, η οποία αν σκοπεύει να παρουσιάσει το ίδιο πρόσωπο στον επαναληπτικό, τότε θα πρέπει να αρχίσει ήδη να καταστρώνει πλάνο για την… πορεία της στους ομίλους του Europa League. 



Αν η τύχη, όπως λένε, είναι με τους δυνατούς, τότε ο ΠΑΟΚ, σίγουρα, σε ό,τι έχει να κάνει με τη δυναμική μιας ομάδας, είναι ένα… σκαλί παραπάνω από την Καρπάτι.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» χωρίς να προσπαθήσει πολύ και να ιδρώσει, κατάφερε να πάρει τον δρόμο για τα αποδυτήρια έχοντας το προβάδισμα.

Οι Ουκρανοί δημιούργησαν επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του Κρέσιτς στο πρώτο 45λεπτο, παρ’ όλα αυτά δεν κατάφεραν να κάνουν το ουσιαστικό: να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα.

Η πρώτη καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους ήρθε μόλις στο 8’ όταν ο από μηχανής Θεός Κοντρέρας έδιωξε με το κεφάλι την μπάλα πάνω στη γραμμή, από το σουτ του Χολοντιούκ. Εξίσου μεγάλη ευκαιρία να νικήσει τον Κρέσιτς είχε και ο Λούκας στο 22’, αλλά από το σουτ η μπάλα πέρασε άουτ. Ο ίδιος παίκτης, στο 39’ κατάφερε να βρει στόχο, αλλά ο διαιτητής δεν μέτρησε το γκολ της ισοφάρισης καθώς –δικαίως- θεώρησε πως ο επιθετικός της Καρπάτι κοντρόλαρε την μπάλα με το χέρι.

Από την άλλη, η ομάδα του Μπόλονι, αν και είχε πολλά προβλήματα στην αμυντική της λειτουργία όπως και πολύ κακές επιστροφές, κατάφερε να ανοίξει το σκορ με την δυνατή κεφαλιά του Αθανασιάδη στο 15’. Αυτό και μόνο αυτό ήταν αρκετό για να «ζεστάνει» την Τούμπα, η οποία ήταν μονίμως στο… πόδι.

Στο δεύτερο μέρος οι Θεσσαλονικείς παρουσιάστηκαν πιο σοβαροί, έχοντας εικόνα ομάδας που ξέρει τι θέλει αλλά και πώς να το πάρει από τον αγωνιστικό χώρο. Δεν πήρε πολλά ρίσκα, αλλά περιόρισε τους κινδύνους για την εστία του Κρέσιτς.

Το γκολ δεν άργησε να έρθει. Στο 56’, η μπάλα στρώθηκε θαυμάσια στον λίνο, ο οποίος δεν δίστασε να δοκιμάσει το σουτ και να την στείλει… «καρφωτή» στα δίχτυα. Από εκεί κι έπειτα οι Ουκρανοί έδειξαν ότι σταμάτησαν πλέον να το πιστεύουν.

Ο ΠΑΟΚ, από την άλλη, δεν έχασε την αυτοσυγκέντρωσή του και παρέμεινε σοβαρός. Μάλιστα, θα μπορούσε να είχε πετύχει και τρίτο γκολ, αλλά όπως φάνηκε κι… αυτά του έφταναν.



Πηγή:www.sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου